» писма
начало » писма
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Деца пишат предсмъртни писма за домашно

Директорът защити преподавателката, била ерудирана и съвестна

(06/13/13) Учителка по литература в частно училище в Ню Йорк даде за задача на учениците си да напишат предсмъртни писма.

"Представете си, че сте решили да се самоубиете. Самоубийците обикновено оставят предсмъртни писма. За домашно всеки от вас трябва да напише такова", казала учителката Джесика Барик на удивените ученици.

Всяко писмо трябвало да бъде написано от името на героинята на романа "Тайния живот на пчелите" от писателката Мей Боутрайт, публикуван през 2002 г. Боутрайт приключва живота си именно със самоубийство.

Писателката, по чиято книга през 2008 г. излезе филм с Дакота Фанинг и Куин Латифа, очевидно е любима на учителката. Това обстоятелство обаче може да й коства работата, тъй като родителите на нейните ученици са силно разгневени.

"Плащаме по 40 хил. долара годишно, за да могат децата ни да учат в престижно училище, а някаква шантава учителка ги кара да пишат предсмъртни писма. Истинско безобразие!", казва бащата на един от учениците.

Училищният директор Роналд Стюарт обаче изтъква, че до момента при него не е постъпила нито една писмена жалба от родител. "Ако получим такава, веднага ще я разгледаме. Колкото до г-жа Барик, тя е добър преподавател, ерудиран и съвестен".

Случаят не е прецедент. През декември м.г. учител във Франция също поиска от учениците си да си да напишат предсмъртни писма, представяйки си, че са решили да се самоубият, заради което бе уволнен.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
12/19/2018
Игнат, Огнян,Огняна
12/23/2018
Евгени, Евгения, Бистра, Божин, Божана
12/24/2018
Младен, Радомир, Радослав, Радостин, Ростислав, Христо, Христина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news