» Facebook
начало » Facebook
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Facebook с нов офис в Ню Йорк

Зукърбърг ще привлича на работа млади инженери

(06/05/13) Социалната мрежа Facebook планира отварянето на нов офис в Ню Йорк. Тя е наела за проектант на площ малко под 100 хил. кв. метра известния калифорнийски архитект Франк Гери.

Той предвижда офисът да има естествено осветление, пространства за сътрудничество, конферентни зали и уютни зони.

"Бяхме щастливи, когато Гери се съгласи да ни помогне да изградим новото ни пространство в Ню Йорк", казва ръководителят на инженерния екип на Facebook.

Новият офис ще се ръководи от Саркан Пиантино, който активно участва в разработването на лентата за съобщения в социалната мрежа. Локализирането на социалната мрежа в Ню Йорк показва интересът на компанията към американския пазар.

Близо 800 млн. души ползват социалната мрежа. 160 млн. от тях са от САЩ.

Facebook в момента има около 100 служители в Ню Йорк, но те не са инженери, а предимно хора от маркетинговия тим и човешките ресурси, коментира Майк Шропфър, вицепрезидент на инженеринговото направление. Той коментира, че Facebook ще търси кандидатури на млади инженери, може и току-що завършили университета.

„Ню Йорк има страхотна история по отношение на иновациите и е дом на хиляди талантливи хора с техническо образование, и ние искаме те да ни помогнат да решим предизвикателствата по проектирането и изграждането на следващото поколение Facebook“, коментира Шропфър.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
10/07/2022
Аврам
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news