» Джохар Царнаев
начало » Джохар Царнаев
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Джохар Царнаев: Тамерлан е мъченик

Чеченецът проходи, родителите му го смятат за невинен

(05/31/13) Здравословното състояние на Джохар Царнаев се подобрява и той вече може да ходи. 19-годишният етнически чеченец бе тежко ранен при задържането му като заподозрян за бомбения атентат в Бостън през април.

Джохар оцеля, за разлика от 26-годишния си брат Тамерлан, който почина от раните си при опита за ареста му за същото престъпление.
Той бе разпитан в болницата и призна, че по-големият брат е бил "мозъкът" зад атентата, извършен с мотива, че ислямът е бил нападнат и трябва да бъде отмъстен чрез атаката.

Джохар обяви също, че не страда за Тамерлан, а го приема за мъченик.

Приятели на Джохар също бяха арестувани по подозрение, че са укрили доказателства по случая, с цел да го предпазят от властите.

По-рано бе съобщено, че делото срещу Джохар ще бъде отложено за началото на юли, тъй като и обвинението, и защитата имат нужда от повече време, за да се запознаят с доказателствата по случая.

Родителите на двамата братя още веднъж са заявили пред медиите, че синовете им са невинни и вярват, че истината ще излезе наяве.

Майката Зубейдат, която също е била разследвана от руските служби за екстремизъм, е съобщила, че Джохар е споделил с нея, че няма нищо общо с атентата и още не разбира какво се е случило.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news