» писма с рицин
начало » писма с рицин
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Писмо с рицин и за Блумбърг

Президентът също е заплашен, ФБР издирва подателя на пратките

(05/30/13) Неизвестни са изпратили две писма със заплахи до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, в което са били открити следи от рицин. Писмата не са стигнали до самия Блумбърг.
Подобна пратка е била получена и в централата на обществената организация "Кметове против нелегалните оръжия" във Вашингтон, член на която се явява именно кметът на Ню Йорк.

ФБР е започнало разследване на инцидента, като до момента не е ясно кой е подателят на писмата.
До президента на САЩ Барак Обама тези дни също е било изпратено писмо със смъртоносната отрова рицин, съдържащо заплахи.

В писмата се отправят заплахи към президента и кмета във връзка с позицията им по въпроса за контрола над търговията с огнестрелни оръжия.

И трите писма са били подадени на 20 май в малкия град Шривпорт в щата Луизиана, съобщи полицията. В момента експерти се опитват да установят има ли отпечатъци на пръсти по пликовете.
През последните години стана традиция писма с подозрителен бял прах да бъдат изпращани до различни политици, редакции на средства за масова информация и други.

Направеният лабораторен анализ в повечето случаи показва, че съдържащият се в писмата бял прах е безвреден.

Рицинът, който е с растителен произход, може обаче да бъде опасен. От семената му се получава рициново масло, използвано като медикамент. В големи дози обаче, най-често при вдишване, рицинът може да доведе до смърт. През април тази година писмо с рицин беше изпратено и на президента на САЩ Барак Обама, както и на членове на Сената.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news