» бостън
начало » бостън
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Църнаеви получили $ 100 хил. субсидии от САЩ

ФБР проучва мистериозния Михаил, който подтикнал Тамерлан към радикалния ислям


(04/30/13)
Братя Църнаеви, които са обвинени за терористичните атаки в Бостън, и техните родители са получили над 100 000 долара субсидии от американското правителство в периода 2002-2012 г. Парите са плащани кеш, във вид на купони за храна, или като част от наема за жилищата им. Данните за това се съдържат в над 500 документа, които властите в щата Масачузетс са предали на разследващите органи.

Субсидии са получавали вече мъртвият Тамерлан Църнаев, неговата съпруга Катрин Ръсел и тригодишната им дъщеря, както и родителите на братя Църнаеви. Изплащането на субсидиите било прекратено от държавата през 2012 г., тъй като доходите на фамилията надхвърлили определения минимум.

Междувременно роднините на Църнаеви разказали пред властите, че към радикалния ислям Тамерлан бил подтикнат от свой познат на име Михаил. Увлеченията на Тамерлан стигнали дотам, че често посещавал джихадистки сайтове, четял и онлайн списание, издавано от терористичната групировдка Ал Каида.

„Този Михаил буквално завладя мозъка на Тамерлан”, разказва чичото на братята – Руслан Църни. Бащата на момчетата - Анзор Църнаев, разказва, че от ФБР са го разпитвали за личността на въпросния познат. По думите на Църнаев, той бил от порядъчно семейство и живеел в съседство.

Същевременно властите в САЩ подозират, че майката на братята - Зубейдат Църнаева, може и сама да е подтикнала по-големия си син към увлечението по радикален ислям.
В момента Джокар Църнаев е преместен в самостоятелна килия. Той и брат му Тамерлан, който бе убит при полицейско преследвани, са заподозрени за терористичните атаки в Бостън на 15 април. Тогава загинаха трима души, а над 200 бяха ранени.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news