» adl
начало » adl
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Плевнелиев с реч за спасяването на евреите

В САЩ президентът ще се срещне с шефовете на Международния валутен фонд и на Световната банка

Лигата срещу поругаването създаде специално изображение за годишнината си в Twitter.
(04/29/13) Президентът Росен Плевнелиев пристига в понеделник в САЩ, където ще вземе участие в отбелязването на 100 години от създаването на Лигата срещу поругаването - една от най-значимите организации на еврейската общност в САЩ.

По време на галавечерята държавният глава ще изнесе реч за 70 години от спасяването на българските евреи. Очаква се на събитието да присъстват световни лидери. От страна на САЩ се очаква зам. -държавен секретар.

Лигата срещу поругаването е една от най-влиятелните организации в света, създадена през 1913 г. През 1999 година тогавашният президент Петър Стоянов беше отличен с наградата "Куражът да обичаш", в знак на признателност към България заради спасяването на българските евреи.
В рамките на тридневната си визита президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с шефовете на Международния валутен фонд и на Световната банка. На тях се очаква да бъде обсъдена финансовата и икономическата стабилност на страната ни и перспективите за развитието.

След това президентът ще участва и в дискусия "Бъдещето на Европа". Тя е организирана от неправителствената организация "Европейски институт във Вашингтон".

Не е предвидена среща с американския президент Барак Обама, съобщиха от пресслужбата на президентството по повод визитата на българския държавен глава отвъд океана. В делегацията са секретарят по външната политика Тихомир Стойчев и прессекретарят Мария Иванова.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news