» Марс
начало » Марс
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Набират заселници за Марс

Над 10 000 кандидати са подали документи за колонизирането на Червената планета


(04/23/13) Достатъчно ли сте луди, за да се запишете за еднопосочно пътуване до Марс? Холандска риалити-шоу програма обяви кастинг за доброволци за заселване на Червената планета, което по план трябва да се осъществи след 10 години.

Основните изисквания към кандидатите са да са в стабилно здравословно състояние, да са навършили 18 години, да имат добри умения за комуникация и способности за оцеляване, да владеят английски език на разбираемо ниво.

Благотворителната организация, която стои зад проекта „Марс Едно”, си е поставила за цел да приземи през 2023 г. първите си четирима астронавти, с които да заснеме програма в реално време, проследяваща установяването на първата човешка колония на Марс.

На пресконференция в Ню Йорк основателят на „Марс Едно” Бас Лансдорп разказа, че организаторите на проекта през последната година са получили над 10 000 кандидатури от над 100 страни по света.

„Марс Едно” ще има нужда само от шест групи по четирима души. Плановете на Лансдорп предвиждат да се използват вече утвърдени екипировка и технологии, а не да започват всичко отначало. Няколко марсохода ще бъдат изпратени до червената планета преди човешката мисия.

Общата стойност на проекта за струва 6 млрд. долара. „Сумата изглежда много голяма. И тя наистина е. Но представете си какво ще се случи, когато първите хора се приземят на Марс. Буквално всеки ще иска да види това”, каза Лансдорп.

Не е ясно как ще оцеляват астронавтите на планета, на чиято повърхност температурата е средно –55 градуса по Целзий, а атмосферата се състои предимно от въглероден диоксид. Според представителите на компанията обаче, мисията отговаря на етичните норми.

Въпреки че на проекта се гледа скептично, той се подкрепя от холандеца Жерард Хуфт, който през 1999 г. спечели Нобелова награда за физика.
Световните космически агенции досега са изпращали на Марс само безпилотни установки. Последната бе на НАСА и кацна на Червената планета през август.

Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 август 2013 г. Средният размер на таксата за участие варира във всяка държава, но за САЩ е $ 38.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news