» смартфони
начало » смартфони
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Смартфони за полицията в Ню Йорк

Данните били по-надеждни, отколкото при радиовръзка с диспечер


(04/15/13) Полицията в Ню Йорк вече е въоръжена със смартфони за по-добър достъп до базите данни. Въвеждането на високотехнологичните мобилни апарати е в рамките на пилотен проект, който следва подобна инициатива с мобилни видеокамери в Риалто, Калифорния.

Служебните устройства под управление на Android ще се използват за мобилен достъп до базата данни на полицията и за предаване на данни от самите полицаи, съобщи "Ню Йорк Таймс".

При необходимост, патрулът може да получи моментално най-различни данни от централната база. В частност, той може да установи личността на даден човек, записи за предишни негови нарушения, дали има регистрирано оръжие и друга оперативна информация.

Експертите смятат, че предоставяните данни чрез смартфон приложението са по-изчерпателни, отколкото при обръщане към диспечера през радиовръзка.

Приложението за полицейските смартфони се различава съществено от програмите, инсталирани на компютрите на близо 2500 патрулни машини. В някои райони те губят връзка към мрежата, а за получаване на необходимата информация се налага влизане в различни бази данни, докато при мобилното приложение достъпът е централизиран.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news