» архитект приз
начало » архитект приз
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Пловдивски архитект с награда в NY
Владислав Костадинов пребори конкуренцията и събра симпатиите на публиката


Посланик Марси Рийс бе сред първите, разгледали инсталацията.
                                                                                                Сн:. Под тепето
(04/01/13) Пловдивски архитект спечели приза "А+" на авторитетния портал Architizer за инсталацията си (CON)Temporary Library. Арх. Владислав Костадинов ще бъде награден в Ню Йорк на официална церемония на 16 май.


Произведението на Костадинов и екипа му от Студио 8 ½ получава наградата в категорията Commercial Winners и подкатегория "pop ups". За пловдивската "Библиотека" са гласували най-много посетители на интернет портала от цял свят.

Инсталацията се състезаваше с 4 други номинации: еко павилион от фестивал в Сингапур, павилион на Булгари в Абу Даби, временен магазин на Луи Вюитон в Лондон и арт пространство в Австралия. Магазинът на Луи Вюитон получава овациите на журито.


Инсталацията на Костадинов бе изложена в Центъра за съвременно изкуство „Баня Старинна” в рамките на международния фестивал "Urban Dreams" на сдружение "Изкуството днес".

За „Библиотеката” писаха още няколко влиятелни архитектурни издания. Инсталацията получи наградата и на читателите на блога WhatA, които я определиха за сграда на годината. Сред първите посетители на (CON)Temporary Library в Пловдив бе американският посланик в България Марси Рийс.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
03/19/2021
Яков
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news