» лекар наркотици
начало » лекар наркотици
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Лекар обвинен в наркотрафик за $10 милиона

Медикът изписал рецепти за 500 000 таблетки оксикодон

От дома на д-р Кастро е била конфискувана кутия с 20 000 долара.                                                                                            Снимки: DEA
(03/28/13) Лекар от Ню Йорк сити е обвинен в създаването на контрабандна мрежа за трафик на наркотика оксикодон. Търговията е била в щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания. Това е най-голямата схема за продажба на дрога, изписвана с рецепта, която доведе до масови арести, съобщиха властите в четвъртък.


Оксикодонът се използва в онкологията като обезболяващ препарат, но същевременно може да бъде и продукт с възможна двойна употреба. Най-големият производител на наркотика, продаван под търговската марка „Оксиконтин”, е фармацевтичната компания „Пурди фарма”, базирана край Ню Йорк.

Арестувани са 49 човека, включително и лидерите на две големи мрежи за трафик на наркотици в Пенсилвания. Разследването е продължило 15 месеца, използвани са и агенти под прикритие.

Д-р Хектор Кастро, който е посветил кариерата си в служба на латино общността в Ню Йорк, е в центъра на престъпната схема. За 18 месеца той е изписал над 4500 рецепти за близо половин милион хапчета, а наркотикът е на стойност 10 милиона долара.

Замесена в трафика на дрога е и офис мениджърът на лекаря - Патриция Валера. Тя е работила в открития през 2001 г. от д-р Кастро медицински център „Itzamna” в Манхатън.

Издаваните от Кастро рецепти са били изпълнявани и в други щати. „Това показва слабост в нашите регулаторни системи”, посочи Бриджит Бренън от отдел „Наркотици” в прокуратурата.

Разплитането на нелегалната мрежа за продажба на оксикодон започна след случай на фатална свръхдоза оксикодон в Мидълсекс, Ню Джърси, през 2011. Според властите, тогава е било намерено хапче с името на Кастро върху него.

Патриция Валера е разработила своя отделна схема за наркотрафик, след като е откраднала рецепти от д-р Кастро и ги е подправила. По-късно тя продала документите на две конкурентни банди за продажба на дрога в Пенсилвания, съобщиха властите.

Валера, която живее в Бронкс, не се призна за виновна по повдигнатите й обвинения.

Сред доказателствата срещу Кастро е кутия, пълна с 20 000 долара в брой. Саднъчето е било иззето при обиск в дома му.Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
04/29/2021
Майя, Мая, Еpмeнa, Еpмeлинa, Еpмeнкo, Тамара
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news