» Снежна буря
начало » Снежна буря
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Стойте си в къщи! Снежна буря удря Ню Йорк и Бостън!

Зверска виелица се развихря в североизточните части на САЩ

(02/09/13) Зверска зимна буря се развихря в североизточните части на САЩ в петък вечер. Над два метра сняг и силни ветрове ще затворят гъсто населени градове като Бостън и Ню Йорк. Зимната обстановка вече парализира живота в североизточните щати. Тя ще засегне повече от 43 милиона американци и живеещите в района около 70 000 българи.

Според синоптиците на много места ще падне рекорден сняг. Температурите падат и обстановката по пътищата става все по-коварна.
Губернаторът на Масачузетс Девал Патрик обяви бедствено положение в петък и забрани движението по пътищата след 16 часа. За последно подобно вето в държавата бе въведено по време на зимната виелица през 1978 г. Глобата за всеки, нарушил забраната, е 400 долара и до 12 месеца затвор.
Повече от 4000 полета бяха отменени в петък. Авиокомпаниите спират полетите на най-големите летища в Ню Йорк, Бостън, Портланд, Мейн, Провидънс. Те ще бъдат възобновени най-рано в събота следобед.
Част от влаковете Amtrak на север от Ню Йорк сити не се движат. Long Island Rail Road, Metro North и New Jersey Transit се движат със закъснения, а част от маршрутите са временно спрени. MTA в Ню Йорк предупреждава, че заради бурята може да се наложи спирането на част от нюйоркското метро, автобуси и влакове.
През целия ден в петък, при дъждовно и кишаво време, хората изпразниха магазините, запасявайки се с храна, свещи, фенери и батерии. Шофьорите се нареждат на бензиностанциите, за да напълнят резервоарите на автомобилите си.
Снежната буря ще засегне основно райони, които все още се възстановяват от удара на урагана Санди, който атакува на 22 октомври м. г
"Това определено ще бъде историческа зимна буря за Североизтока", смята Адриен Лепич от Националната метеорологична служба в Ъптън, Ню Йорк. "Очакваме силен вятър и обилен снеговалеж, възможни са и крайбрежни наводнения", прогнозира той.

В Ню Йорк сняг заваля малко преди 7 часа сутринта в петък. В обедните часове се превърна в киша и се очаква отново да премине в късните следобени часове.
В Ню Йорк снежната покривка ще достигне 14 инча, а в Бостън - до 60 см. На юг, във Филаделфия, се очаква да се натрупат от 4 до 6 инча сняг.

В Провидънс, Род Айлънд, Бостън, Хартфорд, Кънектикът учебните занятия в петък са отменени.

Кметът на Бостън Том Менино препоръча на хората да си останат в къщи. Подобни предупреждения бяха отправени към жителите на Ню Йорк, Масачузетс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Хартфорд, Ню Хейвън, Провидънс, Ню Хемпшир и Мейн.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че общината има готовност с машини и достатъчни количества сол за разчистване на улиците. "Надяваме се, че прогнозите са преувеличени, но никога не можем да бъдем сигурни", заяви Блумбърг.
Ангажирани са допълнителни работници, които да се намесят при очакваните прекъсвания на тока.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news