» Сватба
начало » Сватба
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Следващият кмет на Ню Йорк може да е лесбийка
За сватбата си говорителката на нюйоркската община е поканила 300 души, включително президента Барак Обама

Кристин Куин (вдясно) и приятелката й Ким се женят тази събота в Манхатън, сн. Mail Online
(05/17/12) Говорителката на общинския съвет на Ню Йорк, отявлена защитничка на правата на хомосексуалистите, самата тя лесбийка, на която предстои да сключи брак, има големи шансове да бъде следващият кмет на Голямата ябълка, спекулират медиите. 45-годишната американо-ирландка Кристин Куин все още не е обявила официално намерението си да се кандидатира, но социологическите допитвания показват, че подкрепата за нея е 32%. Тя вече е събрала и $5 млн. долара дарения за евентуалната си предизборна кампания.


Тази събота – 19 май, Кристин се жени за дългогодишната си приятелка, адвокатката Ким Катуло. Това стана възможно, след като преди година в Ню Йорк бяха разрешени еднополовите бракове. Кристин е участвала активно в битката за това решение. За сватбата си говорителката на нюйоркската община е поканила 300 души, включително президента Барак Обама, който преди броени дни заяви, че по негово лично мнение хомосексуалистите би трябвало да имат право да сключват бракове помежду си. Обама едва ли ще откликне на поканата заради срещата на върха на Г-8 в Кемп Дейвид.

Поканата на Кристин Куин обаче ще приеме настоящият кмет Майкъл Блумбърг, за когото Куин водеше активна кампания за предоставяне на възможността той да се кандидатира за трети мандат. Преди Блумбърг Куин работеше за републиканеца Руди Джулиани и ръководеше проекта му за борба срещу насилието.

Тази способност на Куин, която е демократка, да работи с представители на противниковия републикански лагер, я правят още по-симпатична на нюйоркчани, от което шансовете й да стане първата жена и лесбийка кмет на града само нарастват.
Коментирай

I thought I'd have to read a book for a dsicovrey like this!
( akbar @ 2012-07-07 21:33:55 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news