» Медии
начало » Медии
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Стартира ТВ канал за българите в САЩ и Канада
Новини и разнообразни програми ще се излъчват по безплатната телевизия от ултрамодерно студио в Чикаго

Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com

 
(05/09/12) Ако сега научавате новините от емисиите на българските телевизии, скоро ще имате още една опция – чисто нов BG канал за нашата общност в Северна Америка. Програмата ще се казва BITelevision и ще излъчва всеки ден новини, предавания, филми, сериали и музика, научи BG VOICE. Премиерата е предвидена за края на лятото.

Първоначално каналът ще излъчва 4 часа всеки ден, но амбицията е до края на 2012 г. BITelevision да предлага 18 часа оригинално съдържание. Инвеститор в проекта е транспортната компания „Америфрейт системс” на братята Павел и Румен Вълневи. „Смятам, че е крайно време българите в тази част на света да имаме своя телевизионна програма, която да е достъпна за всички. Това е най-бързият начин да комуникираме помежду си, да обменяме идеи и да градим силна общност”, казва Павел Вълнев.

Проектът е много амбициозен. Телевизионерите ще работят в ултрамодерно студио, което в момента се строи в чикагското предградие. Проектът за сградата е възложен на една от водещите компании за телевизионен дизайн и архитектура BDI, които са изградили студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света. „Искаме да създадем наистина страхотни студиа, с които българите да се гордеят, когато показват програмата на своите приятели американци или канадци. Мисля, че с избора на BDI постигнахме тази цел и съм убеден, че зрителите ще го оценят”, коментира Павел Вълнев.

Студийният комплекс ще се простира на над 1000 кв. м,

а BG VOICE се сдоби с ексклузивни кадри от проекта за студиото (виж колажа). То ще разполага с няколко снимачни площадки, където освен новини ще се снимат разнообразни токшоута и програми с полезна информация за българските имигранти в САЩ и Канада. BITеlevision ще излъчва любими български филми, сериали и музика.

Оборудването на студиото ще бъде изцяло high definition. Техническото обезпечаване беше избрано и договорено по време на най-голямото броудкастинг изложение NAB, което приключи съвсем наскоро в Лас Вегас.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет, както и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android.

Основен акцент в програмата ще са новинарските програми и блокове. BITelevision ще заложи на разнообразни новини от САЩ, България, света и българските общности в Северна Америка.

BITV ще е партньор със CNN,

което ще даде възможност за достъп до огромен новинарски поток от видео, снимки и информация от целия свят. Репортерите на BITelevision ще имат достъп и до техническите ресурси на CNN по целия свят за бързо отразяване на новини от последната минута и важни за зрителите събития. Новините на BITelevision ще са динамични, интерактивни, с много живи връзки и насочени изцяло към интересите на българите в Северна Америка. „Новините са това, което прави една телевизия силна и с което печели доверието на зрителите. Ето защо инвестираме много в тази насока и съм убеден, че зрителите ще останат приятно изненадани от това, което ще видят”, казва Павел Вълнев. Новинарското студио ще разполага с най-последните технологии, графичен пакет и тъч скрийнове, които да помагат на репортерите да разкажат най-интересните истории на деня. BITelevision ще има и кореспонденти в София и ще работи с местни стрингери в цялата страна за най-бързата реакция, когато се случи нещо важно.
Паралелно с телевизията ще стартира и

24-часова радиопрограма

с много музика, информация, DJ-партита и предавания за българската общност. Програмата също ще достъпна навсякъде в Северна Америка чрез интернет и приложения за най-популярните мобилни телефони и таблети.
В следващите няколко седмици телевизията ще обяви конкурси за набирането на технически и творчески екипи, сред които оператори, режисьори, монтажисти, репортери, редактори и сценаристи.
Коментирай

Здравеите!Казвам се Маргарита Атанасова и работя като хореограф-педагог по Български Народни Танци в България.В случай,че творческият екип се нуждае от специалист в тази област,ще се радвам да помогна.Поздрави от България!
( Margarita Atanasova @ 2012-05-29 16:28:16 )
Здравейте! Името ми е Димитър Димов Джамбазов.Главен художествен ръководител съм на Ансамбъл "Добруджа" към отдел "Култура" при Община Силистра и преподавател в Средно общообразователно училище "Н.Й.Вапцаров".Завършил съм ВМПИ- понастояще/ АМТИИ /-Пловдив със специалност:режисьор-хореограф педагог.Занимавам се с акордеон, синтезатор и пеене по концерти и др.Ако имате нужда - ще се радвам да помагаме с каквото е необходимо.С уважение-Д.Д. Джамбазов +359 / 0 898 432 160
( Димитър @ 2012-12-23 06:27:34 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
04/29/2021
Майя, Мая, Еpмeнa, Еpмeлинa, Еpмeнкo, Тамара
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news