» BG криминални
начало » BG криминални
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Убийцата на Славка очаква смъртна присъда

Макар прокурорите да се съмняваха, че сестрата на Илия Павлов е умъртвена от повече хора, доказателства за това така и не бяха намерени

Наталия Уилсън
(04/20/12) Прокуратурата вече може да използва признанията на рускинята Наталия Уилсън, за да бъде изпълнена смъртната й присъда, писа “Вашингтон поуст”. Тя бе обвинена в убийството на сестрата на Илия Павлов – Славка Найденова. На Уилсън бе даден определен период от време да размисли и да даде показания кой й е бил съучастник. Според данните на полицията, тя е била закарана до дома на Найденова с кола, което говори за организирана акция, в която са участвали и други хора. Тъй като срокът е изтекъл, а тя отказа да направи признания за съучастници, сега влиза в сила смъртната й присъда. Според прокуратурата, ако беше посочила съучастник, Наталия Уилсън щеше да отърве смъртна присъда и да остане в затвора доживот. “Официално никой още не ми се е обадил от Щатската прокуратура, но имам хора в Америка, които следят развитието на нещата, и те ми се обадиха. Казаха ми, че се опитала да изкара признанията си като насилствено изтръгнати от полицията, но съдията по делото е отхвърлил жалбата й”, разказа бащата на Славка – Павел Найденов, цитиран от “Блиц”.

Славка Найденова
Той твърди, че няма своя версия за убийството на Славка и Пол. “Несъмнено Наталия Уилсън отива в къщата на дъщеря ми с цел. Има въпросителна дали е имала намерение да убие детето или не. Както ми обясняват, Пол хукнал да брани майка си и в боричкането между двете жени бил пострадал, тоест, може би рускинята не е искала да го убие. Ако е убила Славка от ревност, това е някакво болестно, патологично чувство, непокрито с никакви реални основания... Какво точно я е подтикнало да отиде до къщата и да убива, само тя си знае. Причината може да е ревност, може да е алчност, може да е секта, всичко може да е... И да я знам истинската причина, от това не ми става по-леко. Толкова неща се изписаха и изприказваха, че вече се обърках. Знам само, че обсъждахме връщането на Славка в България и ако бяхме побързали, това нямаше да се случи”, разказва почерненият баща и дядо.

Пол Уилсън
Досегашният опит от изпълнения на смъртни присъди показва, че те се бавят понякога и 10 години. Една от версиите, които се прокрадват за това в американската преса, е че Италия, която изнася в Америка химическия разтвор за изпълнението им, отказва доставката му без официално обявени причини. Предполага се, че отношение към това има Европейският съюз, който от години се опитва да наложи на целия свят отказ от смъртното наказание и вероятно е притиснал Италия да спре износа на смъртоносни препарати за САЩ.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news