» ИНТЕРВЮ
начало » ИНТЕРВЮ
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Азис: Ще се смеем, ще се радваме, ще плачем на моите концерти в САЩ
Не е пресилено да се каже, че съм участвал в написването на историята на шоубизнеса в България, казва голямата поп-фолк звезда

Борислав Михайлов
www.BG-VOICE.com

(04/11/12) Той е най-скандалната българска звезда. И едновременно с това един от най-гласовитите изпълнители. Не се притеснява да бъде себе си, да променя себе си и да наблюдава реакциите на хората след това. Еднакво обичан и отричан, Азис винаги привлича вниманието. Сега е готов да покаже шоуто си и за българите в Америка. Азис ще има концерти в Ню Йорк (21 април), Лас Вегас (24 април) и Чикаго (28 април). Билетите за шоуто му са почти разпродадени броени дни след като бяха пуснати в продажба, а поканите за участия на други места валят.
- Здравей, Васко. Твоето предстоящо турне в Америка разбуни духовете. Много хора направо не вярват, че ти ще дойдеш тук. Затова в началото, моля те, потвърди от страниците на BG VOICE на всички, че твърдо ще имаш концерти в Ню Йорк, Лас Вегас и Чикаго.
- Потвърждавам!

- Чудесно. Твоите фенове познават хитовете ти, но все пак – има ли някаква специална изненада, която готвиш за българите в Америка?
- Подготвил съм най-хубавите си песни и, разбира се, най-новите. Вече шест години не съм бил в САЩ и най-големите си хитове така и не съм представял на американска земя. Нямам представа дали в Америка песни като „ММА”, „Сен тропе” и „Хоп” са толкова големи хитове, но в България те са едни от най-изпълняваните и най-често пусканите във всички дискотеки. С най-голямо удоволствие ще ги изпея по време на турнето, но съм подготвил и още нещо – народни песни. Това е, което от много години не съм правил. Задължително ще включа „Руска си вода налива”. А също и „Заправил Господ манастир” от албума ми „Гадна порода”.

Тази песен ми я подари Стефка Съботинова

преди да си отиде, лека й пръст! Мисля, че я направих много добре. Така че ще се смеем, ще се радваме и ще плачем по време на това турне. Убеден съм, че ще е така, няма как да не е.

- Би ли ни разкрил как създаваш една песен – поръчваш я на композитор или си харесваш някое чуждо изпълнение, чийто авторски права купуваш и го аранжираш като за теб?
- Аз работя с Мартин Биолчев. Отивам у тях. Пия кафе, а той сяда пред компютъра и с клавира създаваме една песен максимум за десет минути.

- Толкова бързо?
- Да. За да стигнеш до сърцата на хората, песента се прави или от раз, или не става. Само за десет минути се получават моите песни. А текста го пиша на момента. Той не ми отнема също повече от десет минути. Ако почнеш да мъдриш, да си измисляш, вече нещата стават други.

- И клиповете ли измисляш толкова бързо? Във видеото към „ММА” например успя да съблечеш Цеци Красимирова, която от години дори не се показва пред публика, а какво остава разголена…
- С Цеци от много години сме си ужасно близки. Много от младите нищо не знаят за Цеци и от доста време не са виждали нищо ново от нея. С това видео тийнейджърите имат възможност да преоткрият Цеци Красимирова или да я видят за пръв път, защото тя от дълги години не живее в България – знаете какво се случи с нея в Амстердам (Цеци Красимирова бе тежко ранена в главата при атентат, в който бе убит Косьо Самоковеца – б.р.). Сигурен съм, че тези тийнейджъри, които за пръв път я виждат, са в шок от красотата й.

- В последната година успя да възвърнеш интереса към българската музика в Русия, където след големите турнета на Лили Иванова и Емил Димитров през 60-те и 70-те години на миналия век други български музиканти не са успявали да пробият. Имаш ли планове да материализираш този интерес с някакви участия там или със записи на твои парчета на руски език?
- Да ти кажа – не. Никога не ме е блазнил руският пазар. Ако ме привличаше, досега да съм вече в Русия. Чакам си моя пик, моя звезден миг. Току-що, преди две минути, изпратих екип на Холандската национална телевизия. Те правят кратък филм за мен и си мисля, че още и още медии от чужди държави ще се изредят през моя дом, за да отразят Азис. Не мисля, че Русия е моето място.

- Какво означава пик за теб?
- Пикът за мен ще е може би, когато подпиша договор със световен продуцент или къща. С някой, който диктува световната мода. Сигурен съм, че има какво да покажа, колкото и нелепо да звучи в ушите на някои хора. Мисля, че ако видят мой клип, няма да останат бездушни и ще имат мнение на сто процента.

- Това означава ли, че Азис е готов да пее на английски?
- Да, Азис е готов да пее на всякакъв език, стига да стане световноизвестен.

- В миналото ти записа дует с ДесиСлава, който беше с подчертано ар`н`би звучене. Мислил ли си за нови подобни експерименти, леко встрани от твоя стил?
- Да, но няма да е в България. Надявам се да не е в България.

- Имал ли си някакви конкретни предложения от чужбина, от някоя световна звезда?
- Имах, да. От французин. Но не ми хареса песента просто.

- Даваш ли си сметка, че твоята поява успя да разруши много табута в България и да превърне немалка част от българите в малко по-толерантни към различните?
- Да, давам си сметка. Давам си сметка и не чакам някой друг да ми напише сметката. Много хора си мислят, че съм горделив, че прекалено много съм се издигнал, че дори сам се хваля, че съм се надул и съм се самозабравил. Но все пак, ако говорим за шоубизнес не би било пресилено да се каже, че съм участвал в написването на историята на България. Да, Емил Димитров, Васил Найденов и Лили Иванова са пели някога в Русия. Но вижте какви промени настъпиха с хората от моята поява до днес. В момента, в който кажеш „хомосексуалист” или „обратен”, първото нещо, което изниква в съзнанието на публиката, това съм аз, а след това „богатство”. Не знам всъщност защо си мислят, че аз съм толкова богат. Много е глупаво да се разсъждава така. Всъщност българинът е доста странен. Той смята, че ако си гей и си богат, това е ок.

- Ако си гей и беден е лошо?
- А ако си гей и беден е нещо лошо. Странен човек е българинът. Но, от друга страна, е топъл и гостоприемен, което не може да се отрече.

- Ти самият влюбен ли си в момента?
- Дали съм влюбен? Естествено, че съм влюбен.

- В кого?

- Ами, в мъж е. Ха ха.

- Известна личност ли е?
- Не, не е известен. Никога не са ме привличали известните личности. Може би, ако е по-известен от мен, да се впечатля. Ама пак си зависи…

- Е, да де, но който се доближи до теб, неминуемо става известен.
- Този път – не. Поставил съм си като задача да не позволявам мъжът до мен да става известен. Самият той не желае.

- И как точно смяташ да го скриеш при този огромен интерес към личността ти?

- Еми сам виждаш, че успявам да го запазя. Много е странно, че… хората, виждайки го, а той е ужасно симпатичен и така нататък – притежава си всички неща, очакват да съм с някой, който е висок два и двайсет и, едва ли не, да е някаква ръгби звезда. Напротив!

Аз съм влюбен в съвсем нормално, обикновено, симпатично момче.

- Това е, защото ти обичаш да казваш, че ти допадат мускулести мъже.
- А, да, може и това да е. Наистина.

- Впрочем как успяваш да предпазиш себе си и близките си от този огромен интерес, който често е свързан и с доста негативна енергия?
- Знаеш ли, много отдавна спрях да чета, да обръщам внимание. Много други хора така направиха и оцеляха. Спираш да се интересуваш. Ако някъде някой публикува измислици, те не ме засягат. Те нямат нищо общо с мен, след като са измислици. И така се предпазваш.
Коментирай

Не сме доволни въобще от концерта на АЗИС в Ню Йорк. Първо излезе с един час закъснение. Изпя няколко песни и след 45 минути си тръгна. Ако за това трябваше да платим толкова много пари разочарованието ни е пълно.А народните песни за които обещава в интервюто си, че ще изпълни повярвайте ни нямаше ги въобще.Не очаквахме много но получихме прекалено малко.
( Анонимен @ 2012-04-23 11:18:19 )
I told my kids we'd play after I found what I neeedd. Damnit.
( Danish @ 2012-07-08 01:12:24 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news