» ATM измами
начало » ATM измами
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Българин осъден на 2,8 години за АТМ измами в Мериленд
Христо Костов при ареста му
(03/29/12) Българин от Балтимор ще лежи две години и осем месеца във федерален затвор за АТМ измами. В края на миналата година 29-годишният Христо Георгиев Костов се призна за виновен, че е участвал в международна схема с участието на българи за кражба на информация от дебитни и кредитни карти от банкомати. Освен времето в затвора Костов ще трябва да върне 47 495 долара, а към присъдата му се добавят и още две години условно под надзор.


Според съдебните документи от септември 2009 г. до февруари 2011 г. Костов заедно със съучастници са поставили скимиращи устройства, внесени от България, и миниатюрни камери, с които запечатвали номерата на банковите карти и прилежащите им ПИН номера. Информацията след това била изпращана по имейл в България. Групата действала основно на територията на щата Мериленд.

На 16 март друг българин от групата - 32-годишният Иво Светозаров Дамянов, бе осъден на 75 месеца федерален затвор и да върне 442 169 долара, откраднати от чужди сметки с фалшиви карти през 2010 и 2011 г. При неговия арест полицията открила лист с номера на карти и ПИН кодове, както и gift карти, които били преправени с помощта на компютър да действат като оригиналните кредитни карти, чиито номера били откраднати от групата.

Трети обвиняем по делото - Христо Димитров Костов, се издирва.
В още един подобен случай друг български гражданин Стойчо Лазаров се призна за виновен в схема за АТМ измами. Неговата присъда ще бъде обявена на 10 август.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news