» Супер Бианка
начало » Супер Бианка
сподели във  Facebook  Svejo.net 
На 26 българката Кати вече гримира знаменитости в Ню Йорк
Като малка майка ми даваше пари за баничка, но аз тайно си купувах червило, разказва тя

Кати с Майкъл Дъглас
Супер Бианка

www.BG-VOICE.com
(03/02/12) If you can make it here you can make it anywhere! ("Ако можеш да го направиш тук, значи можеш да го направиш навсякъде!")
Възможно ли е да си на двадесет и шест, да си роден в България, да живееш в Ню Йорк и да си успял? Да! Кати Нова е пример за това. Едва на двадесет и шест години, тя вече може да се похвали, че е гримирала звезди като Глория Естефан, Майкъл Дъглас, Марк Антъни, Меган Фокс и прочее. В същото време е щастливо омъжена и горда майка на прекрасно малко момиченце. Тя пристига в големия град от малка държава и успява да сбъдне мечтите си като в хубав американски филм. Може да се каже, че Кати е най-младата успяла гримьорка зад океана. Тя е пример, тя е от онези българи, с които, като се срещнеш, изпитваш чувство на гордост:
„Всичко започна от състезателните танци и Люба Алтанова, която ми подаде ръка и ми показа какво означава изкуството да гримираш – казва Кати Нова. Оттам се роди страстта ми към грима. Никога няма да забравя как мама ми даваше 5 лева да си купя баничка преди тренировките, а аз си купувах червило. Винаги съм знаела, че ще правя нещо такова.“

След като става финалистка на българския шампионат по състезателни танци, Кати получава покана от Broadway dance center – Ню Йорк. Така попада в Страната на неограничените възможности. След всичките медали и дипломи, с които я награждават, на двадесет години тя взима решението, че трябва да се захване с „нещо по-сериозно“. Кандидатства в Мake-up designery, което е най-доброто училище за грим на територията на САЩ. След завършването му в продължение на 3 години обикаля из Щатите като гримьор на различни състезатели по спортни танци. Три години... Ставаш в два сутринта и си лягаш в единадесет вечерта. Така идва и следващото предложение, от Laura Geller studio. И става national make up artist и личен гримьор на Рамона Сингър от популярното риалити предаване по Bravo Tv – The real housewives of New York. В момента Кати работи за Longo Make-up artists - Ню Йорк, и гримира за едни от най-известните телевизионни канали, корици на списания и рекламни кампании.

И с Доналд Тръмп
Срещаме се в руски ресторант - Downtown Manhattan, където идва с приятелка и майка си. Поръчва си борш:

„Много обичам борш. Мама е от Русия. Тя всъщност е най-добрата ми приятелка. Ако има човек, който знае всичко за мен – това е тя. Много я обичам. От осем години съм в Америка, а от четири не съм се прибирала в България. Ако има нещо, което ми липсва оттам, това са приятелите ми. Но съм истински щастлива в момента. Имам чувството, че никога не съм била по-щастлива. Влюбена съм в професията си и в съпруга си. Няма нищо по-хубаво от това, да творя върху лицата на хората. Толкова съм щастлива, когато видя накрая резултата... Чувството от добрия краен резултат е неописуемо. Аз имам свободата да създавам и творя. Честно казано, никога не съм имала случай някой да не си хареса грима. Никога! Най-важното за мен е, когато накрая човекът, когото съм гримирала, се погледне в огледалото, да се почувства щастлив и истински красив. Всички популярни личности, които съм гримирала, са били много доволни от резултатите ми. Никога не са предявявали претенции и никога не са се държали грубо с мен. Имам много интересни и забавни истории по време на работа. Никога например няма да забравя, когато гримирах Доналд Тръмп. Той ме помоли да внимавам с прическата му и да го гримирам, без да докосвам косата му, защото е изкуствена и много скъпа... Той е много чувствителен по този въпрос“, казва с усмивка Кати.

Тя е толкова усмихната, позитивна и щастлива, че си казвам: Wait a second, whats wrong with you?
- Никога ли не си имала трудни моменти? – питам я. Тя се усмихва още повече и казва:

„О, да! Много ми беше трудно, когато загубих баща си. Бях само на осем. Беше ми трудно също и когато дойдох тук. Но, честно казано, никога не съм плакала. Имах страхотен живот в България. Но в един момент усетих, че няма какво повече да постигна там. Исках повече. Затова дойдох. След това – непрестанното обикаляне с портфолиото ми... докато си намеря агент; докато хората повярват в мен и видят, че съм талантлива... Много е трудно тук някой да те забележи. Никога не съм се отчайвала обаче за повече от двадесет минути. После пак ставам рано, нарамвам куфара с гримовете, целувам дъщеря си и излизам на работа. Аз няма да се предам! Между другото много жени, когато родят, посвещават живота си на детето си. За мен най-голямото щастие беше раждането на дъщеря ми Натали. Но аз смятам, че съм от жените, които успяват да съчетават отговорностите на семейния живот и кариерата. На моменти се чувствам като машинка. От осем години не съм почивала. Но, знаеш ли, когато пристигнах в Ню Йорк, веднага го заобичах. Знаех, че искам да живея тук. И сякаш в предишния си живот съм била тук... Много е странно. Веднъж ако заживееш тук - не можеш да живееш никъде другаде. Аз не се чувствам емигрант. Затова искам да им кажа на всички българи, които са тук – никога да не губят кураж и никога, за нищо на света, да не се предават!“
Един прекрасен завършек на истинската история на Кати Нова, чиито истински успехи тепърва предстоят.
Коментирай

unukalna
( stefan @ 2012-03-01 14:15:03 )
Tolkova se radvam che malkoto momiche, koeto uchih da broi v ritama na cha-ach-cha sega e stanala takava interesna i uspiala jena. Bravo Katia. Pozdravi na tebq Andrei i Nadia ot Vidin.
( Tania Kaltzeva @ 2012-05-03 03:01:05 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news