» Уитни Хюстън
начало » Уитни Хюстън
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Уитни напусна този свят с музика

Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com

(02/24/12) Земният път на Уитни Хюстън направи пълен кръг и завърши там, където започва музикалната кариера на звездата, когато тя е едва дете – в църквата New Hope в Нюарк, щата Ню Джърси. На сравнително скромна церемония, само с покани, близки и приятели на певицата се разделиха с нея миналата събота – точно една седмица след като беше намерена в безсъзнание в хотел в Бевърли Хилс.

Сред гостите, които се простиха с Уитни, бяха актьорът Кевин Костнър, Опра Уинфри, Бионсе, Джей Зи, Арета Франклин, Алиша Кийс, Стиви Уондър и бившият съпруг на певицата Боби Браун. Той е човекът, когото много от близките на Уитни винят за нейния трагичен финал след години на бурен брак, изпълнен с наркотици и партита. Браун напусна службата още в самото начало след проблем с настаняването. Преди това обаче той целуна златния ковчег с тялото на бившата си съпруга. Двамата имат дъщеря – 18-годишната Боби Кристина, която също беше на церемонията в родния град на майка си. През цялото време тя даваше кураж на баба си и майка на Уитни – госпъл певицата Сиси Хюстън.

Именно Сиси поиска скромната церемония в ярък контраст с голямото изпращане, което беше направено за Майкъл Джексън. „Семейството е споделило достатъчно Уитни с този град, със щата, със света през последните над 30 години. Сега е тяхното време да се сбогуват”, каза Каролин Уингъм от погребалното бюро в града.

Полицията отцепи района около New Hope Baptist Church в радиус от 6 пресечки, но това не спря феновете да направят всичко възможно да се доближат максимално близо до своя идол. Те пееха нейни песни, носеха плакати, балони и свещи. „Аз уважавам решението на майка й Сиси, но не смятам, че е честно. Тя принадлежеше на всички нас”, смята Алонзо Конти – един от много фенове, дошли близо до църквата.

Въпреки дългия звезден списък на поканените водещото на церемонията в събота беше вярата в Бог, а не славата, отбелязват близките на певицата. „Ние ще празнуваме живота й по начин, който тя заслужава. Това е църква и ние ще имаме хубава служба”, заяви пасторът Джо Картър. Хюстън започва да пее именно госпъл в тази църква, когато е още дете и въпреки проблемите си до последно продължава да търси утеха в тази музика. Дори последното й публично изпълнение – ден преди смъртта й, е госпъл песента Yes, Jesus loves me.

Стиви Уондър сподели свои спомени с Уитни и изпълни песен на прощалната служба
Кевин Костнър си спомни за своята несигурност дали Уитни Хюстън е точната актриса за ролята в „Бодигард”. Той обаче е човекът, който намира и настоява тя да запише емблематичната си песен I will always love you. "Приятен път, Уитни, с ескорт от ангели към твоя небесен баща. И когато се изправиш да пееш пред него - не се притеснявай. Достатъчно добра си", каза Костнър в прочувственото си слово. Близо 4 часа продължи прощаването с Уитни, а песни изпълниха Стиви Уондър, Алиша Кийс и Ар Кели. Кръстницата на звездата Арета Франклин отмени изпълнението си в последния момент, защото не се чувстваше добре.


В неделя Уитни Хюстън беше положена в същия гробищен парк, където през 2003 г. бе погребан баща й. Скромното погребение беше в ярък контраст със звездната служба предишния ден.

На www.BG-VOICE.com може да видите видеорепортажи от церемонията.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news