» БГ политика
начало » БГ политика
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Цветанов се срещна с шефа на ФБР в DC

Цветан Цветанов и Робърт Мълър
(11/10/11) Двустранното сътрудничество между ФБР и МВР е по-добро от всякога, обяви директорът на Федералното бюро за разследвания Робърт Мълър по време на среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е на визита в САЩ. Според Мълър, високо уважение заслужава волята за борба на българското правителство срещу корупцията във всичките й форми. В тази връзка той заяви, че България може да разчита на всякакъв вид подкрепа в тази област. В хода на разговорите е отделено специално внимание на сътрудничеството в областта на киберсигурността, пише сайтът на МВР. Вътрешният министър проведе разговори още с министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Ерик Холдър, както и с директора на U.S. Marshals Service Стейша Хилтън.

Главният прокурор е проявил специален интерес към специализирания съд, който ще разглежда дела, свързани с организираната престъпност, заявявайки, че това е добър модел за по-голяма ефективност в правораздаването. С г-жа Хилтън са били обсъдени целия спектър от дейности, касаещи отнемане на имущество, придобито от незаконна дейност, въпроси, свързани с противодействието на престъпления, с трафика на лица с цел сексуална експлоатация, издирване на лица, укриващи се в България и САЩ.

“Двустранните отношения между България и САЩ от началото на мандата на правителството на ГЕРБ са отлични. При всяко следващо посещение във Вашингтон оценката за свършеното от нас е още по-висока”, каза Цветанов, цитиран от агенция “Фокус”.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news