» Избори 2011
начало » Избори 2011
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Снегът не спря гласуващите в Ню Йорк

Ванина Цонева
www.BG-VOICE.com

(11/03/11) Активността в Ню Йорк на втория тур също е малко по-ниска от тази на първия. Там гласуваха 259 души (спрямо 328 миналата неделя). Такива са и данните за другите секции в този консулски район. Във Филаделфия бяха 77 (116 на първи тур), Бостън - 131 (220 на първи тур). Само в Атлантик сити подадените гласове бяха повече - 64 спрямо 39 на първи тур.

В Ню Йорк денят премина изключително спокойно и нямаше опашки, както преди седмица. Противно на очакванията, изобилния сняг, изсипал се в събота над Ню Йорк и Филаделфия, не отказа желаещите да пуснат своя глас. Снегът беше разчистен и пътищата бяха в отлично състояние.

Двете най-млади гласоподавателки в Ню Йорк споделиха, че гласуват за различни кандидати в неделя и преди седмица. Определящи за тяхното решение за кого да гласуват се оказват поредицата неразбории, грешки и пропуски от страна на ЦИК по време на първия тур. С усмивка признават, че не са гласували за кандидата на управляващата партия поради лошата организация и изпълнение на изборите.
„Изключително важно е всички ние да дадем вота си за демократичното бъдеще на България", коментира капитанът на българския футболен отбор в Ню Йорк Виктор Банов. За съжаление повечето млади хора тук не желаят да гласуват, тъй като не се интересуват какво става в България, а и много нямат семейства там.

"Първият вот беше "За", а този, втори вот е "Против", коментира разликата между двата тура на президентските избори избирател пред консулството.

Много хора коментираха, че гласуват за кандидата на ГЕРБ не от симпатия, а поради факта, че не биха искали да гласуват за червения кандидат.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news