» Избори 2011
начало » Избори 2011
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Над 300 гласували в Ню Йорк
Гласуването продължава до 8 РМ

Българи гласуват в Ню Йорк, сн.: Ванина Цонева
Ванина Цонева

www.BG-VOICE.com

(10/24/11) Избирателният ден в Ню Йорк протича спокойно и без инциденти. Хората са в приповдигнато настроение, любезни и усмихнати. Активността е по-скоро висока, с 305 гласували към 4 часа следобед. Най-ранобудният гласоподавател е бил пред Консулството в 6:20 сутринта, само 20 минути след отварянето на избирателната секция. Припомнмяме, че секцията ще остане отворена до 8 часа вечерта и гласуващите имат още 4 часа да пуснат своя вот. В другите секции около Ню Йорк, активността е по-слаба. В Бостън към 1 следобед гласувалите са 100, Филаделфия - 75, Атлантик сити - 50.

Повечето хора имат представа как и за кого да гласуват. Все пак имаше няколко запитвания за това как точно се гласува и с какво се отбелязва вота (кръст). Имаше и няколко хора със забравени лични документи, поради което те не успяха да гласуват.
По обяд пред консулството се събра тълпа, тъй като вече имаше опашка от чакащи да гласуват, а също така и урок на детския танцов ансамбъл. За известно време гласуващи и деца почти запушиха входа на консулството, но след няколко минути тълпата оредя. В голямата си част родителите оставяха децата на урок и на свой ред се нареждаха на опашката да гласуват.

За бъдеще и надежда за младите хора, деца и българи гласуваха хората в Ню Йорк днес. Две от най-младите гласоподавателки, които всъщност гласуваха за пръв път, живеят от 10 години в Ню Йорк и изявиха надежда да се върнат в България в следващите 10. За едно по-добро бъдеще беше също чест отговор на въпроса "За какво гласувате днес?"
Една от най-възрастните гласоподавателки в консулството в Ню Йорк е Наталия Белчева, на 79 години. Тя никога не пропуска да гласува но това е първият път, в който гласува от САЩ.

В другите секции също всичко е спокойно и дори твърде спокойно в Атлантик сити. Председателят на комисията заяви, че не очаква активността да се подобри кой знае колко до края на деня, още повече че вече е ясно, че балотаж ще има.
Във Филаделфия гласува шампиона ни по борба Валентин Йорданов. Според председателката на секция там хората в чудесно настроение. За дошлите да гласуват се предлагат кебапчета и кюфтета пред секцията и много от тях остават да се видят с приятели и да се насладят на топлия следобед.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news