» Дело
начало » Дело
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Брокерът Юлиян Цолов осъден на 4 години в Ню Йорк
     Българинът, ужилил Уолстрийт, ще трябва да плати $1.11 млн. глоба

(07/21/11) Българинът Юлиян Цолов, който беше обвинен от американската прокуратура в измама с ценни книжа за над 1 млрд. долара, получи присъда от 4 години в затвора, постанови федерален съд в Бруклин миналия вторник. З8-годишният бивш брокер на "Креди Суис" се призна за виновен по няколко обвинения за измама с ценни книжа, нарушаване на съдебна гаранция и визова измама, съобщи Ройтерс.

Цолов и съдружникът му Ерик Бътлър бяха обвинени от американските власти през 2008 г. по време на разрастването на финансовата криза. Двамата заблуждавали клиенти на "Креди Суис", предимно институционални инвеститори, че парите им ще бъдат вложени в ценни книжа, обезпечени със студентски заеми. Тези заеми са смятани за нискорискови, защото са гарантирани от американското правителство. Вместо това обаче Цолов и Бътлър са купили дълг, обезпечен с рискови ипотеки.

Преди две години Цолов наруши условията по освобождаването си под гаранция и избяга. Малко след това българинът беше арестуван в Испания, след като наруши гаранцията си.

Съдия Уайнстайн е намалил първоначалната петгодишна присъда, след като е преразгледал наказанието за нарушаването на условията по освобождаването от гаранция от страна на Цолов, според Бенджамин Брафман, един от адвокатите на българина.

Уайнстайн е осъдил Цолов на 2 години и половина затвор за измама с ценни книжа и на 1 и половина години затвор за това, че е опитал да се укрие от правосъдието. По обвинение в имиграционна измама Цолов е осъден на пробация. Това означава, че с приспаднатото време, което е прекарал в затвора досега, той ще трябва да излежи още 2 години.

Цолов също така трябва да плати 1.11 млн. долара на жертвите на неговата измама и 250 000 долара глоба на САЩ.

"Всяка вечер си лягах и се събуждах всяка сутрин, без да мога да си простя, че позволих на страха да замъгли преценката ми и че разочаровах хора, които се отнасяха към мен честно и професионално", е заявил Цолов, преди да чуе присъдата си. По отношение на бягството си от САЩ Цолов е казал: "Направих най-огромната грешка в живота си."

Цолов беше върнат в САЩ от Испания през юли 2009 г., след като се беше укривал от закона в продължение на три месеца. Оттогава Цолов е в ареста. Той участва като свидетел на обвинението в процеса срещу неговия партньор Ерик Бътлър.

Бътлър беше признат за виновен през август 2009 г., а същият съдия Уайнстайн го осъди през януари 2010 г. на пет години затвор. Бътлър в момента е освободен под гаранция, тъй като обжалва присъдата.
Коментирай

If you're reiadng this, you're all set, pardner!
( Khomsit @ 2012-07-07 09:30:53 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news