» Арест
начало » Арест
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Син на бивш BG зам.министър изградил наркоимперия в Ню Йорк
       Яни Тасев обвинен за трафик и продажба на марихуана

(04/05/11) Син на бивш български зам.-министър бе обвинен, че е изградил империя за разпространение на марихуана в Ню Йорк, съобщава в. "Ню Йорк пост".

Според федералните прокурори от Бруклин 28-годишният Яни Тасев, син на бившия заместник-министър на финансите и бивш дипломат Стамен Тасев, използвал своите бизнес умения, за да изгради незаконна мрежа за търговия с дрога.

Под негово ръководство през границата с Канада били прекарани над 1000 кг марихуана. За целта била използвана граничната зона в резервата "Сейнт Реджис", обитаван от индианци от племето мохок.

Яни Тасев е специалист по икономика. Завършил е известния колеж "Бард" в Ню Йорк. Справка в интернет показва, че той е възпитаник на Националната финансово-стопанска гимназия, випуск 2001 г.

Срещу Стамен Тасев, който е бил търговски представител на България в Ню Йорк, не са предявени обвинения. Според прокуратурата той не е участвал в незаконната мрежа.
Стамен Тасев е бил зам.-министър на финансите по времето на Милен Велчев от 2003 до 2005 г. Завършил е икономика в Харвард, преди години е завеждал икономическите връзки в българското консулство в Ню Йорк.

Гаспар Кастийо-младши, адвокат на Яни Тасев, твърди, че клиентът му е невинен и ще оспори обвиненията.

През 2004 година Яни, който е по-малкият син на Стамен Тасев, се вживя в ролята на туристически гид, съобщават медиите у нас. Той разведе 43-ма млади футболисти от елитното училище Мидълсекс, щата Масачузетс, из българските курорти Несебър и Слънчев бряг. Идеята за тази визита се родила през 2000 година, когато цялото семейство Тасеви било поканено на 100- годишнината на Мидълсекс. По-големият брат на Яни - Станой, е първият българин, завършил елитното школо.

Изненадата на воаяжа се оказала среща на младите американчета с тогавашния треньор на националния отбор по футбол на България Христо Стоичков. Младежите не можели да повярват, че виждат на живо българската футболна мегазвезда.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news