» Визита
начало » Визита
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Симеон Дянков на посещение в Ню Йорк, Бостън и още 3 града 
      Министърът на финансите вече отговаря и за българите в чужбина

(02/27/11) Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пристига на посещение в Съединените щати. Наскоро той беше натоварен да отговаря и за българите в чужбина, след като министърът без портфейл Божидар Димитров подаде оставка заради агентурното си минало.

Дянков пристига в неделя и ще остане осем дни, през които ще се срещне с български общности в пет града по Източното крайбрежие.

Визитата му ще започне в Бостън на 27 февруари. Срещата му със сънародниците ни там ще е в българско-американския център „Мадара" на 98 George P Hassett Drive, Medford, MA 02155-3202.

На 2 март министър Дянков ще присъства на тържествена литургия в Орландо. Българите там са поели инициатива за изграждане на православен храм в града. Те ще търсят подкрепата на финансовия министър за каузата, както и за българското училище. Във Флорида вицепремиерът ще се срещне и с имигрантите, които живеят в района на Форт Лодърдейл/Маями.

Националния ни празник Симеон Дянков ще уважи и на традиционния коктейл, който българското посолство дава всяка година в столицата Вашингтон. Празникът тази година ще е на 4 март, петък, и досега над 250 дипломати и представители на елита са потвърдили присъствие. Поздравителен адрес ще поднесе бившият посланик на САЩ в България Нанси Макълдауни.

Посещението на министъра ще завърши в Ню Йорк на 6 март, когато е обратният му полет към България.

Съединените щати не са непозната територия за Дянков. Той има докторска степен по международни търговски и финансови отношения от Университета в Питсбърг, както и степен доктор на икономическите науки от Мичиганския университет. От 1995 г. работи в Световната банка. Съпругата на министър Дянков е американката Керъл Фройнд, с която имат двама синове. Тя заемаше висш пост във Федералния резерв, когато шеф там беше Алън Грийнспан.

Коментирай

Great artcile, thank you again for writing.
( Karo @ 2012-07-07 15:52:18 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news